Jahody s pomerančovým likérem a mandlemi
14 min.
Ingredience
- 50gramůCukr krupice
- 1kusPomeranče
- 30mililitrůLikér pomerančový
- 500gramůJahody zahradní
- 40gramůMandle plátky
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
18 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
4 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Pomerančovou kůru nastrouháme, dužinu vymačkáme. Přimícháme cukr a likér. Jahody omyjeme a pokrájíme na poloviny, rozdělíme do mističek. Pomerančovou směs uvedeme k varu a povaříme 3 minuty. Vystydlým sirupem přelijeme jahod a posypeme mandlemi. Servírujeme se smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.