Jahody s vanilkovým krémem
25 min.
Ingredience
- 500gramůJahody
- 250mililitrůSmetana na šlehání
- 2lžíceCukr moučka
- 1lžíceMáslo
- 1lžíceRum
- 2baleníVanilkový cukr
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
103 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
8 g
Sacharidy
1 g
Cukr
168 mg
Vápník
39 mg
Postup přípravy
- 1Změklé máslo utřeme se žloutky, moučkovým a vanilkovým cukrem, pak lehce vmícháme smetanu a rum. Nádobu vložíme do horké vodní lázně a mícháme do zhoustnutí - krém se nesmí vařit!
- 2Po sejmutí z vodní lázně krém necháme vychladnout, občas promícháme.
- 3Omyté a okapané jahody pokrájíme na dílky (několik si jich necháme na ozdobení), narovnáme je do plochým misek, zalijeme krémem a ozdobíme odloženými celými jahodami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.