Jahody s vanilkovým krémem

25 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
103 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
8 g
Sacharidy
1 g
Cukr
168 mg
Vápník
39 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Změklé máslo utřeme se žloutky, moučkovým a vanilkovým cukrem, pak lehce vmícháme smetanu a rum. Nádobu vložíme do horké vodní lázně a mícháme do zhoustnutí - krém se nesmí vařit!
  • 2
    Po sejmutí z vodní lázně krém necháme vychladnout, občas promícháme.
  • 3
    Omyté a okapané jahody pokrájíme na dílky (několik si jich necháme na ozdobení), narovnáme je do plochým misek, zalijeme krémem a ozdobíme odloženými celými jahodami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.