Jahody s vínem a ricottou
75 min.
Ingredience
- 450gramůJahody zahradní
- 2lžíceCukr moučkový
- 200gramůRicotta
- 2lžíceMed včelí
- 125gramůMandle plátky
- 0,25litrVíno Marsala
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
20 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Mandlové lupínky opekáme dozlatova v troubě předehřáté na 190°C asi 6-8 minut.
- 2Jahody bez stopek, moučkový cukr a bílé sicilské víno marsala v misce smícháme, přikryjeme fólií a jednu hodinu necháme v chladničce.
- 3Dohladka vyšleháme nízkotučnou ricottu s medem.
- 4K odleželým jahodám přidáme kopeček šlehané ricotty a posypeme opečenými mandlovými plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.