Jahody Sabayone
20 min.
Ingredience
- 100mililitrůSirup cukerný
- 200mililitrůVíno šumivé (sekt)
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusCukr moučkový
- 400gramůJahody zahradní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1183 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
270 g
Vláknina
2 g
Cukr
250 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme cukerný sirup, smícháme cukr s vodou v poměru 1:1. Svaříme, přecedíme přes jemné síto a necháme vychladit.
- 2Poté do sirupu přidáme žloutky, sekt, vložíme do vodní lázně a vyšleháme do pěny.
- 3Jahody omyjeme, očistíme a posypeme moučkovým cukrem. Rozdělíme do sklenic nebo misek, zalijeme sabayonem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.