Jahody v badyánovém sirupu s anýzem
20 min.
Ingredience
- 800gramůJahody zahradní
- 1lžičkaPastis
- 100gramůCukr krupice
- 3kusyBadyán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
180 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1150ml vody s cukrem a hvězdičkami badyánu přivedeme k varu. Poté přilijeme pastis a směs necháme mírně vychladnout.
- 2Jahody omyjeme, odstraníme stopky a podélně rozpůlíme. Rozložíme do hlubokých talířů, přelijeme vlažným sirupem a vložíme na 2hodiny do lednice.
- 3Podáváme vychlazené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.