Jahody v bílém víně a pomerančové šťávě
20 min.
Ingredience
- 4kusyPomeranče
- 375mililitrůVíno bílé
- 1kilogramJahody zahradní
- 600gramůCukr moučkový
- 1kusMáta
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
557 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
130 g
Vláknina
7 g
Cukr
119 g
Postup přípravy
- 1Nejprve vymačkáme šťávu z pomerančů.
- 2Jahody omyjeme a odstraníme stopky. 200g jahod smícháme s pomerančovou šťávou, cukrem, vínem a dvěma lístky máty. Vše vložíme na 2hodiny do lednice.
- 3Poté zbylé jahody nasekáme na kousky, nalijeme na ně vychlazenou tekutinu a posypeme nasekanou mátou. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.