Jahody v červeném víně
20 min.
Ingredience
- 500gramůJahody zahradní
- 30gramůCukr moučkový
- 1decilitrVíno červené
- 150gramůCukr krupice
- 3kusyVaječný bílek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
250 kcal
Bílkoviny
4 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
3 g
Cukr
51 g
Postup přípravy
- 1Jahody omyjeme, zbavíme stopek a rozmačkáme.
- 2Ve víně rozmícháme cukr a uvedeme do varu. Přidáme rozmačkané jahody, chvíli povaříme a odstavíme z ohně.
- 3Z bílků ušleháme pevný sníh, zašleháme do něj cukr a přimícháme k jahodám.
- 4Krém dáme do skleněné mísy a ozdobíme celými jahodami.
- 5Podáváme vychlazený se sušenkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.