Jahody v čokoládě s pomerančovým likérem

15 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
225 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jahody opláchneme, stopky neodstraňujeme. V kotlíku ve vodní lázni rozehřejeme rozlámanou čokoládu se změklým máslem, pomalu zašleháváme pomerančový likér, až vznikne hladká hmota, nevaříme.
  • 2
    Plech vyložíme alobalem, klademe na něj jahody, které namáčíme v čokoládě a necháme okapat.
  • 3
    V chladu polevu necháme ztuhnout a jahody hned spotřebujeme, rychle podléhají zkáze.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.