Jahody v čokoládě s pomerančovým likérem
15 min.
Ingredience
- 200gramůČokoláda mléčná
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceLikér pomerančový
- 26kusůJahody zahradní
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
225 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Jahody opláchneme, stopky neodstraňujeme. V kotlíku ve vodní lázni rozehřejeme rozlámanou čokoládu se změklým máslem, pomalu zašleháváme pomerančový likér, až vznikne hladká hmota, nevaříme.
- 2Plech vyložíme alobalem, klademe na něj jahody, které namáčíme v čokoládě a necháme okapat.
- 3V chladu polevu necháme ztuhnout a jahody hned spotřebujeme, rychle podléhají zkáze.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.