Jahody v čokoládové pěně

30 min.
Evropa

Ingredience

    • 1lžíceMouka z jedlých kaštanů
    • 125mililitrůPomerančová šťáva
    • 3lžíceCukr krupice
    • 200gramůČokoláda mléčná
    • 60mililitrůBrandy peach
    • 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 1šálekJahody zahradní
    • 1lžičkaPomerančová kůra
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
263 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku smícháme s pomerančovou šťávou. V pánvi mícháme 1 minutu pomerančovou kůru a cukr a přidáváme směs z mouky, na pár sekund přivedeme k varu a mícháme. Poté odstavíme pánev a přidáme čokoládu.
  • 2
    Po rozpuštění přimícháme brandy a necháme 1/2 hodiny vychladnout. Potom přimícháme ušlehanou smetanu a na 2 hodiny směs uložíme do chladničky.
  • 3
    Pěnu ozdobíme jahodami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.