Jahody v čokoládové pěně
30 min.
Ingredience
- 1lžíceMouka z jedlých kaštanů
- 125mililitrůPomerančová šťáva
- 3lžíceCukr krupice
- 200gramůČokoláda mléčná
- 60mililitrůBrandy peach
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1šálekJahody zahradní
- 1lžičkaPomerančová kůra
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
263 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme s pomerančovou šťávou. V pánvi mícháme 1 minutu pomerančovou kůru a cukr a přidáváme směs z mouky, na pár sekund přivedeme k varu a mícháme. Poté odstavíme pánev a přidáme čokoládu.
- 2Po rozpuštění přimícháme brandy a necháme 1/2 hodiny vychladnout. Potom přimícháme ušlehanou smetanu a na 2 hodiny směs uložíme do chladničky.
- 3Pěnu ozdobíme jahodami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.