Jahody v meduňkové omáčce
15 min.
Ingredience
- 500gramůJahody zahradní
- 40gramůCukr krupice
- 20kusůMeduňka
- 10gramůSolamyl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
113 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
1 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
8 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Připravíme meduňkovou omáčku. K varu přivedeme 300ml vody s cukrem a lístky meduňky. Odstavíme a necháme asi 5 minut louhovat. Poté přecedíme přes jemné síto a smícháme s maizenou.
- 2Jahody odstopkujeme, omyjeme a necháme okapat. Rozdělíme do misek a přelijeme meduňkovou omáčkou. Dozdobíme několika lístky meduňky, necháme vychladnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.