Jalbka s marcipánem a zmrzlinou

30 min.
Česká republika

Ingredience

    • 100gramůCukr moučkový
    • 2lžíceCitronová šťáva
    • 6lžicCalvados
    • 1kusCukr vanilka
    • 500mililitrůZmrzlina vanilková
    • 200gramůMarcipánová hmota surová
    • 1kusMáta
    • 4kusyJablka
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
711 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
19 g
Sacharidy
125 g
Vláknina
5 g
Cukr
72 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka omyjeme, rozpůlíme a odstraníme jádřince. Svaříme calvados, citronovou šťávu a cukr, do směsi vložíme půlky jablek a vaříme těsně pod bodem varu asi 5 minut. Potom jablka vyjmeme a urovnáme do nákypové formy. Šťávu svaříme dohusta.
  • 2
    Marcipán rozmícháme s moučkovým cukrem a 3 lžícemi šťávy. Cukrářský sáček naplníme krémem a krém ozdobně nastříkáme na jablka. Vložíme do trouby a pod grilem krátce zapečeme.
  • 3
    Nakonec jablka přelijeme vanilkovou zmrzlinou a po dvou upravíme na talíře. Ozdobíme lístky máty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.