Jalbka s marcipánem a zmrzlinou
30 min.
Ingredience
- 100gramůCukr moučkový
- 2lžíceCitronová šťáva
- 6lžicCalvados
- 1kusCukr vanilka
- 500mililitrůZmrzlina vanilková
- 200gramůMarcipánová hmota surová
- 1kusMáta
- 4kusyJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
711 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
19 g
Sacharidy
125 g
Vláknina
5 g
Cukr
72 g
Postup přípravy
- 1Jablka omyjeme, rozpůlíme a odstraníme jádřince. Svaříme calvados, citronovou šťávu a cukr, do směsi vložíme půlky jablek a vaříme těsně pod bodem varu asi 5 minut. Potom jablka vyjmeme a urovnáme do nákypové formy. Šťávu svaříme dohusta.
- 2Marcipán rozmícháme s moučkovým cukrem a 3 lžícemi šťávy. Cukrářský sáček naplníme krémem a krém ozdobně nastříkáme na jablka. Vložíme do trouby a pod grilem krátce zapečeme.
- 3Nakonec jablka přelijeme vanilkovou zmrzlinou a po dvou upravíme na talíře. Ozdobíme lístky máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.