Janovský salát

20 min.
Evropa

Ingredience

    • 4kusyRajčata
    • 160gramůTuňák v oleji
    • 200gramůBrambory vařené
    • 50mililitrůOcet vinný
    • 2lžíceSardelová očka
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
142 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
4 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čtyři větší rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Tuňákové filety necháme okapat od oleje a pokrájíme je na plátky. Na talířek klademe střídavě plátek rajčete a plátek tuňáka. Okolo položíme plátky vařených brambor a vše pokapeme ančovičkovým octem, který vyrobíme tak, že slijeme šťávu ze sardelových oček a přimícháme ji do vinného octa.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.