Janovský salát
20 min.
Ingredience
- 4kusyRajčata
- 160gramůTuňák v oleji
- 200gramůBrambory vařené
- 50mililitrůOcet vinný
- 2lžíceSardelová očka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
142 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
4 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Čtyři větší rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Tuňákové filety necháme okapat od oleje a pokrájíme je na plátky. Na talířek klademe střídavě plátek rajčete a plátek tuňáka. Okolo položíme plátky vařených brambor a vše pokapeme ančovičkovým octem, který vyrobíme tak, že slijeme šťávu ze sardelových oček a přimícháme ji do vinného octa.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.