Japonský salát se sójovým dresinkem
30 min.
Ingredience
- 4kusysalát little gem
- 200gramůFazole hnědé
- 4kusyMrkev kořen
- 140gramůŘedkvička
- 2lžíceOcet rýžový
- 2lžíceOmáčka sójová
- 2lžíceCukr třtinový
- 1kusCibule
- 2lžičkyZázvor mletý
- 1lžíceProtlak rajčatový sterilovaný
- 2lžíceřepkový olej
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
202 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
1 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
10 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si dresing: Smícháme ocet, sójovou omáčku a cukr a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Poté přidáme najemno nakrájenou cibuli, zázvor, protlak, lžíci vody a olej a vyšleháme v jednotnou směs.
- 2Salát little gem přepůlíme. Rozdělíme na čtyři talíře. Přidáme mrkev nakrájenou na nudličky a ředkvičky na plátky.
- 3Těsně před podáváním přelijeme dresinkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.