Jarní hrášková polévka s ředkvičkami

30 min.
Česká republika

Ingredience

    • 8kusůŘedkvička
    • 1kusCibulka jarní
    • 100gramůHrášek mražený
    • 30gramůMáslo
    • 750mililitrůVoda pitná
    • 100mililitrůSmetana ke šlehání
    • 2špetkyPepř bílý
    • 2lžícePetržel kudrnka
    • 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
29 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme svazek ředkviček i s mladými lístky, jarní cibulku a petrželku kudrnku. Cibulku a asi 2 polévkové lžíce lístků z ředkviček tence nakrájíme (lístky na proužky a cibulku na kroužky). 2-3 ředkvičky si nakrájíme na plátky, petrželku pokrájíme nadrobno a obě ingredience odložíme do misky, použijeme je na ozdobu.
  • 2
    V kastrólu rozehřejeme máslo, na něm zpěníme cibulku i lístky z ředkviček. Přilijeme 750ml vody, přidáme sůl, bílý pepř, přepůlené zbylé ředkvičky a zmrazený zelený hrášek, který jsme předtím dali do síta a propláchli. Vodu přivedeme k varu a hrášek vaříme přibližně 7-8 minut. Polévku rozmixujeme ponorným mixérem a dochutíme ji sladkou smetanou.
  • 3
    Polévku před podáváním na talířích ozdobíme pokrájenými ředkvičkami a petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.