Jarní hrášková polévka s ředkvičkami
30 min.
Ingredience
- 8kusůŘedkvička
- 1kusCibulka jarní
- 100gramůHrášek mražený
- 30gramůMáslo
- 750mililitrůVoda pitná
- 100mililitrůSmetana ke šlehání
- 2špetkyPepř bílý
- 2lžícePetržel kudrnka
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1Omyjeme svazek ředkviček i s mladými lístky, jarní cibulku a petrželku kudrnku. Cibulku a asi 2 polévkové lžíce lístků z ředkviček tence nakrájíme (lístky na proužky a cibulku na kroužky). 2-3 ředkvičky si nakrájíme na plátky, petrželku pokrájíme nadrobno a obě ingredience odložíme do misky, použijeme je na ozdobu.
- 2V kastrólu rozehřejeme máslo, na něm zpěníme cibulku i lístky z ředkviček. Přilijeme 750ml vody, přidáme sůl, bílý pepř, přepůlené zbylé ředkvičky a zmrazený zelený hrášek, který jsme předtím dali do síta a propláchli. Vodu přivedeme k varu a hrášek vaříme přibližně 7-8 minut. Polévku rozmixujeme ponorným mixérem a dochutíme ji sladkou smetanou.
- 3Polévku před podáváním na talířích ozdobíme pokrájenými ředkvičkami a petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.