Jarní salát s kozím sýrem
50 min.
Ingredience
- Salát
- 100gramůKonnyaku
- 1kusMrkev kořen
- 170mililitrůGranule dashi
- 1lžíceVíno rýžové japonské - Mirin
- 2lžíceOmáčka sojová - Tamari
- 6kusůHouba shimeji
- 1hrstFazolové lusky zelené
- Zálivka
- 200gramůSýr kozí
- 1lžíceCukr moučkový
- 1lžícePasta shiro miso
- 170lžicGranule dashi
- 2lžíceOmáčka sojová - Tamari
- 1lžíceVíno rýžové japonské - Mirin
- 2lžíceVíno Saké
- 50gramůSlunečnice - semena
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
198 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
4 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kozí sýr zabalíme do utěrky, zatížíme mísou, tak aby se odstranila přebytečná tekutina. Necháme asi 1,5 h odležet.
- 2Do menšího hrnce dáme asi na 3 minuty povařit konnyaku, který potom nakrájíme na nudličky. Mrkev očistíme a také nakrájíme na větší nudle.
- 3Do hrnce nalijeme dashi, mirin, sójovou omáčku a povaříme. Poté vhodíme mrkev, konnyaku a fazolové lusky. Vaříme asi 3-4 minuty.
- 4Zeleninu vyndáme naběračkou. Do hrnce nasypeme houby a povaříme ještě asi 2 minuty.
- 5Z utěrky vyndáme sýr a rozmačkáme ho na kaši. Do hmoždíře dáme slunečnicová semínka a rozdrtíme, postupně přidáváme cukr, miso, sójovou omáčku a saké. Drcením a mícháním nám vznikne dresink do kterého vmícháme rozmačkaný sýr.
- 6Do mísy s dresinkem přidáme směs z hub a mrkve a promícháme. Ihned můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.