Jarní salát s kozím sýrem

50 min.
Japonsko

Ingredience

  • Salát
    • 100gramůKonnyaku
    • 1kusMrkev kořen
    • 170mililitrůGranule dashi
    • 1lžíceVíno rýžové japonské - Mirin
    • 2lžíceOmáčka sojová - Tamari
    • 6kusůHouba shimeji
    • 1hrstFazolové lusky zelené
  • Zálivka
    • 200gramůSýr kozí
    • 1lžíceCukr moučkový
    • 1lžícePasta shiro miso
    • 170lžicGranule dashi
    • 2lžíceOmáčka sojová - Tamari
    • 1lžíceVíno rýžové japonské - Mirin
    • 2lžíceVíno Saké
    • 50gramůSlunečnice - semena
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
198 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
4 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kozí sýr zabalíme do utěrky, zatížíme mísou, tak aby se odstranila přebytečná tekutina. Necháme asi 1,5 h odležet.
  • 2
    Do menšího hrnce dáme asi na 3 minuty povařit konnyaku, který potom nakrájíme na nudličky. Mrkev očistíme a také nakrájíme na větší nudle.
  • 3
    Do hrnce nalijeme dashi, mirin, sójovou omáčku a povaříme. Poté vhodíme mrkev, konnyaku a fazolové lusky. Vaříme asi 3-4 minuty.
  • 4
    Zeleninu vyndáme naběračkou. Do hrnce nasypeme houby a povaříme ještě asi 2 minuty.
  • 5
    Z utěrky vyndáme sýr a rozmačkáme ho na kaši. Do hmoždíře dáme slunečnicová semínka a rozdrtíme, postupně přidáváme cukr, miso, sójovou omáčku a saké. Drcením a mícháním nám vznikne dresink do kterého vmícháme rozmačkaný sýr.
  • 6
    Do mísy s dresinkem přidáme směs z hub a mrkve a promícháme. Ihned můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.