Jarní vitamínový salát s chřestem

23 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
272 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
16 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zelený omytý chřest omyjeme, pokud je mladý, neloupeme ho, jen odkrojíme tvrdé spodní části a pokrájíme ho na kousky asi 5cm dlouhé. Očištěné červené zelí nakrájíme na tenké nudličky. Jarní menší cibuli očistíme a pokrájíme ji na kolečka.
  • 2
    Do hrnce s troškou vody dáme bobkový list, bílé víno, nové koření, celý pepř a 1/4 omytého, chemicky neošetřeného citrónu. Do hrnce nad horkou vodní hladinu posadíme síto, na něj poklademe kousky chřestu a pod poklicí chřest vaříme přibližně 3-4 minuty, podle tloušťky stonků.
  • 3
    Mezitím si v pánvi rozehřejeme máslo, na něm zpěníme cibuli, na zkus uvařený horký chřest přidáme k cibuli a krátce vše orestujeme. Přimícháme červené zelí, podle chuti vše osolíme, posypeme bílým pepřem a hned salát dáme na talíře. Každou porci posypeme nastrouhaným sýrem Gran Moravia a teplý servírujeme. Dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.