Jarní vitamínový salát s chřestem
23 min.
Ingredience
- Ostatní suroviny
- 1kusCibulka jarní
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 3špetkySůl mořská
- 2špetkyPepř bílý
- 4lžíceSýr Gran Moravia
- 250gramůZelí hlávkové červené
- Vařený chřest
- 300gramůChřest zelený
- 350mililitrůVoda pitná
- 1kusBobkový list
- 50mililitrůVíno bílé
- 3kusyNové koření celé
- 5kusůPepř černý celý
- 0,25kusCitrony
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
272 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
16 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Zelený omytý chřest omyjeme, pokud je mladý, neloupeme ho, jen odkrojíme tvrdé spodní části a pokrájíme ho na kousky asi 5cm dlouhé. Očištěné červené zelí nakrájíme na tenké nudličky. Jarní menší cibuli očistíme a pokrájíme ji na kolečka.
- 2Do hrnce s troškou vody dáme bobkový list, bílé víno, nové koření, celý pepř a 1/4 omytého, chemicky neošetřeného citrónu. Do hrnce nad horkou vodní hladinu posadíme síto, na něj poklademe kousky chřestu a pod poklicí chřest vaříme přibližně 3-4 minuty, podle tloušťky stonků.
- 3Mezitím si v pánvi rozehřejeme máslo, na něm zpěníme cibuli, na zkus uvařený horký chřest přidáme k cibuli a krátce vše orestujeme. Přimícháme červené zelí, podle chuti vše osolíme, posypeme bílým pepřem a hned salát dáme na talíře. Každou porci posypeme nastrouhaným sýrem Gran Moravia a teplý servírujeme. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.