Jarní závitky - Bali

23 min.

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
690 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
46 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
3 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava omáčky: V kastrůlku rozpálíme máslo, na kterém osmahneme oloupanou a nakrájenou cibuli. K cibuli přilijeme červené a saké vína, povaříme přibližně jednu minutu do vyvaření alkoholu. Nakonec přidáme pastu miso, podle chuti mirin, dáme med, přilijeme smetanu a vše povaříme asi 5 minut na hustou omáčku. Hotovou omáčku udržujeme teplou až do dalšího použití.
  • 2
    Banán spolu s jarní cibulkou nakrájíme na kolečka. Mražené těsto na jarní závitky necháme rozmrazit. Rozložíme je na pracovní plochu, na těsto dáme list ledového salátu, na list položíme kousek banánu, krevetu, čtyři lístky máty, posypeme jarní cibulkou a těsto zabalíme do závitku. Hotové závitky smažíme v pánvi na rozpáleném oleji po každé straně přibližně 3 minuty.
  • 3
    Dozlatova osmažené závitky pokládáme na jednotlivé talíře. Ke každé přidáme teplou omáčku, do které namáčíme závitky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.