Jarní závitky - Bali
23 min.
Ingredience
- Omáčka
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 70mililitrůVíno červené
- 40mililitrůVíno Saké
- 3lžícePasta shiro miso
- 3lžíceMed včelí
- 7lžicSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusBanány
- 2kusyCibulka jarní
- 24kusůMáta
- 6lžicVíno rýžové japonské - Mirin
- 150gramůKrevety tygří - loupané
- 6plátkůTěsto na jarní závitky
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
690 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
46 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
3 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Příprava omáčky: V kastrůlku rozpálíme máslo, na kterém osmahneme oloupanou a nakrájenou cibuli. K cibuli přilijeme červené a saké vína, povaříme přibližně jednu minutu do vyvaření alkoholu. Nakonec přidáme pastu miso, podle chuti mirin, dáme med, přilijeme smetanu a vše povaříme asi 5 minut na hustou omáčku. Hotovou omáčku udržujeme teplou až do dalšího použití.
- 2Banán spolu s jarní cibulkou nakrájíme na kolečka. Mražené těsto na jarní závitky necháme rozmrazit. Rozložíme je na pracovní plochu, na těsto dáme list ledového salátu, na list položíme kousek banánu, krevetu, čtyři lístky máty, posypeme jarní cibulkou a těsto zabalíme do závitku. Hotové závitky smažíme v pánvi na rozpáleném oleji po každé straně přibližně 3 minuty.
- 3Dozlatova osmažené závitky pokládáme na jednotlivé talíře. Ke každé přidáme teplou omáčku, do které namáčíme závitky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.