Játrová polévka z paštiky
35 min.
Ingredience
- 30gramůMáslo čerstvé
- 60gramůCibule
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 1200mililitrůHovězí vývar základní
- 120gramůPaštika játrová
- 40mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 15gramůPetržel kudrnka
- 80gramůŽemle tuková
- 5mililitrůPolévkové koření
- 20gramůTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
22 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
388 mg
Cukr
636 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme mouku, nadrobno nakrájenou cibuli a usmažíme světlejší cibulovou jíšku. Zalijeme vývarem, promícháme, přimícháme játrovou paštiku a povaříme.
- 2Nakonec zjemníme smetanou, dochutíme polévkovým kořením a nalijeme do talířů.
- 3V pánvi na tuku osmahneme kostičky žemle, petrželku posekáme.
- 4Porce polévky posypeme žemlí, petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.