Ječné koule s kakaem
60 min.
Ingredience
- 140gramůJečné kroupy
- 600mililitrůVoda pitná
- 60gramůDatle
- 30gramůOves Milk - sušený ovesný nápoj
- 10gramůKakao - prášek
- 15gramůMouka špaldová
- 50gramůKokos sušený
- 0,5lžičkaSirup citronový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
289 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
10 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Ječné kroupy nasypeme do sítka, propláchneme vodou a překlopíme do hrnce. Zalijeme půl litrem vody a vaříme asi 30 minut.
- 2Do uvařených krup přidáme nakrájené datle, přisypeme ovesný nápoj a obarvíme kakaovým práškem. V deci vody si rozmícháme špaldovou mouku a pomalu nalijeme do hrnce. Ještě chvíli povaříme do zhoustnutí. Zakápneme citrónovým sirupem a přisypeme mletý kokos (25 g). Odstavíme a necháme vychladnout.
- 3Z vychladlého těsta rukou odtrháváme stejně velké kousky a tvarujeme v dlani do tvaru menších koulí. Každou jednotlivou kouli obalíme ve strouhaném kokosu a dáme do lednice.
- 4Podáváme jako dezert.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.