Ječné koule s kakaem

60 min.
Evropa

Ingredience

    • 140gramůJečné kroupy
    • 600mililitrůVoda pitná
    • 60gramůDatle
    • 30gramůOves Milk - sušený ovesný nápoj
    • 10gramůKakao - prášek
    • 15gramůMouka špaldová
    • 50gramůKokos sušený
    • 0,5lžičkaSirup citronový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
289 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
10 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ječné kroupy nasypeme do sítka, propláchneme vodou a překlopíme do hrnce. Zalijeme půl litrem vody a vaříme asi 30 minut.
  • 2
    Do uvařených krup přidáme nakrájené datle, přisypeme ovesný nápoj a obarvíme kakaovým práškem. V deci vody si rozmícháme špaldovou mouku a pomalu nalijeme do hrnce. Ještě chvíli povaříme do zhoustnutí. Zakápneme citrónovým sirupem a přisypeme mletý kokos (25 g). Odstavíme a necháme vychladnout.
  • 3
    Z vychladlého těsta rukou odtrháváme stejně velké kousky a tvarujeme v dlani do tvaru menších koulí. Každou jednotlivou kouli obalíme ve strouhaném kokosu a dáme do lednice.
  • 4
    Podáváme jako dezert.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.