Ječné omelety
20 min.
Ingredience
- 12kusůJahody zahradní
- 100gramůMouka ječná
- 400mililitrůMléko sójové
- 200mililitrůSmetana sójová
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1kusVejce slepičí
- 4lžíceDžem borůvkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
6 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do misky nalijeme sójové mléko a v něm rozmícháme hladkou ječnou mouku. Přidáme žloutek, špetku soli a vše dobře rozkvedláme. Z bílku ušleháme sníh a vmícháme do hotového těsta.
- 2Těsto necháme chvilku odstát. Na pánvi necháme rozpálit malé množství rostlinného oleje. V tenké vrstvě lijeme naběračkou těsto na pánev. Jakmile ztuhne, omeletu opatrně obrátíme a opékáme po obou stranách.
- 3Hotovou omeletu potřeme marmeládou bez cukru, přehneme a polijeme sojovou smetanou. Můžeme omelety ještě dozdobit čerstvým ovocem, nejlépe jahodami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.