Ječné omelety

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
6 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky nalijeme sójové mléko a v něm rozmícháme hladkou ječnou mouku. Přidáme žloutek, špetku soli a vše dobře rozkvedláme. Z bílku ušleháme sníh a vmícháme do hotového těsta.
  • 2
    Těsto necháme chvilku odstát. Na pánvi necháme rozpálit malé množství rostlinného oleje. V tenké vrstvě lijeme naběračkou těsto na pánev. Jakmile ztuhne, omeletu opatrně obrátíme a opékáme po obou stranách.
  • 3
    Hotovou omeletu potřeme marmeládou bez cukru, přehneme a polijeme sojovou smetanou. Můžeme omelety ještě dozdobit čerstvým ovocem, nejlépe jahodami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.