Jednoduchá čokoládová pěna s mandlemi
40 min.
Ingredience
- 1lžíceŽelatina
- 175gramůČokoláda hořká
- 175mililitrůMléko plnotučné
- 60gramůCukr krupice
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,75lžičkaTresť mandlová
- 4kusyKostkový led
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
571 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
40 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
3 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Do teflonového hrnce nalijeme polovinu smetany, posypeme práškovou želatinou a necháme 5 minut stát. Zahřejeme na mírném ohni, dokud se želatina zcela nerozpustí, mícháme.
- 2Horkou směs rozmixujeme, přidáme nalámanou čokoládu a znovu promixujeme, až se čokoláda zcela rozpustí ve směsi. Přidáme 4 kostky ledu, mléko, cukr, mandlovou tresť a zbytek smetany, vše utřeme dohladka.
- 3Směs nalijeme do 4-6 pohárů nebo misek, zakryjeme a dáme do lednice. Chladíme asi 4 hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.