Jednoduchá čokoládová pěna s mandlemi

40 min.

Ingredience

    • 1lžíceŽelatina
    • 175gramůČokoláda hořká
    • 175mililitrůMléko plnotučné
    • 60gramůCukr krupice
    • 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 0,75lžičkaTresť mandlová
    • 4kusyKostkový led
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
571 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
40 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
3 g
Cukr
36 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do teflonového hrnce nalijeme polovinu smetany, posypeme práškovou želatinou a necháme 5 minut stát. Zahřejeme na mírném ohni, dokud se želatina zcela nerozpustí, mícháme.
  • 2
    Horkou směs rozmixujeme, přidáme nalámanou čokoládu a znovu promixujeme, až se čokoláda zcela rozpustí ve směsi. Přidáme 4 kostky ledu, mléko, cukr, mandlovou tresť a zbytek smetany, vše utřeme dohladka.
  • 3
    Směs nalijeme do 4-6 pohárů nebo misek, zakryjeme a dáme do lednice. Chladíme asi 4 hodiny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.