Jednoduchá dřínková povidla

50 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1,5kilogramyCukr krystal
    • 2kilogramyDřínky
    • 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
557 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
133 g
Cukr
125 g
Vápník
3 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dřínky přebereme, očistíme a omyjeme. Nasypeme do hrnce, zalijeme vodou a doměkka uvaříme. Poté prolisujeme, přidáme cukr a necháme ho rozpustit.
  • 2
    Za stálého míchání dále vaříme do zhoustnutí. Horká povidla ihned rozdělíme do sklenic, po vychladnutí uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.