Jednoduchá holandská omáčka

10 min.

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
194 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
19 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
20 mg
Cukr
418 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo, citronovou šťávu a vodu dáme do malého hrnce na mírný plamen. Až se máslo rozpustí, snížíme plamen na minimum.(Nebo můžeme hrnec stáhnout ze sporáku. Tak se vaječné žloutky v dalším kroku udělají teplem, které sálá z hrnce.)
  • 2
    Přidáme rozšlehané žloutky a neustále mícháme, aby se dobře promíchaly. Pořád mícháme, aby žloutky neztuhly. Omáčka je připravena, když zhoustne a lehce zežloutne. Celý proces by měl trvat 30 vteřin až 1 minutu.
  • 3
    Ihned podáváme. Omáčku musíme připravovat těsně před podáváním, protože pokud omáčku necháme v hrnci, srazí se.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.