Jednoduchá holandská omáčka
10 min.
Ingredience
- 56gramůMáslo čerstvé
- 15mililitrůCitronová šťáva
- 15mililitrůVoda pitná
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
194 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
19 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
20 mg
Cukr
418 mg
Postup přípravy
- 1Máslo, citronovou šťávu a vodu dáme do malého hrnce na mírný plamen. Až se máslo rozpustí, snížíme plamen na minimum.(Nebo můžeme hrnec stáhnout ze sporáku. Tak se vaječné žloutky v dalším kroku udělají teplem, které sálá z hrnce.)
- 2Přidáme rozšlehané žloutky a neustále mícháme, aby se dobře promíchaly. Pořád mícháme, aby žloutky neztuhly. Omáčka je připravena, když zhoustne a lehce zežloutne. Celý proces by měl trvat 30 vteřin až 1 minutu.
- 3Ihned podáváme. Omáčku musíme připravovat těsně před podáváním, protože pokud omáčku necháme v hrnci, srazí se.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.