Jednoduchá pomerančová marmeláda

190 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
137 g
Vláknina
2 g
Cukr
132 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pomeranče omyjeme pod tekoucí vodou. Každý pomeranč rozřízneme na půlky a ručním odšťavňovačem vymačkáme šťávu. Dáme ji do misky. Pomerančovou kůru nakrájíme na tenké nudličky, které ponoříme do pomerančové šťávy. Misku přikryjeme a necháme celou noc odležet.
  • 2
    Šťávu z misky přelijeme do hrnce a na sporáku na silnějším ohni za občasného promíchání vaříme 120 minut. Následovně změříme objem tekutiny. Na každý 1/4litr přisypeme 230 g cukru. Hrnec opět vrátíme na sporák a zase s občasným mícháním povaříme 30-40 minut.
  • 3
    Hrnec s marmeládou stáhneme ze sporáku a zpěníme rychlým mícháním.
  • 4
    Teplou marmeládu naléváme do připravených sklenic, které víčky pevně uzavřeme. Naplněné sklenice obrátíme víčky dolů a necháme vychladnout. Po dobu chlazení sklenice otáčíme, aby se tenké nudličky pomerančové kůry rozložily po celé sklenici. Uskladňujeme na studeném tmavém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.