Jednoduchý angreštový džem

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
707 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
180 g
Vláknina
9 g
Cukr
160 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plody angreštu omyjeme, očistíme, odstraníme stopky a plody propícháme. Vsypeme do pánve, podlijeme vodou, za stálého míchání je zvolna přivedeme k varu. Přisypeme cukr, vaříme na mírném ohni, až šťáva začne houstnout.
  • 2
    Ostavíme, necháme částečně vychladnout, následně rozdělíme do sklenic. Jakmile džem zcela vychladne, sklenice uzvařeme a uchováme na temném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.