Jednoduchý angreštový kompot
45 min.
Ingredience
- 3kilogramyAngrešt
- 700gramůCukr krystal
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
11 g
Cukr
58 g
Postup přípravy
- 1Angrešt očistíme, odstraníme stopky a důkladně omyjeme. Plody propícháme jehlou, rozdělíme do sklenic. Cukr rozmícháme ve vodě, krátce povaříme, necháme vychladnout, poté roztokem přelijeme angrešt.
- 2Sklenice uzavřeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce, při teplotě 80 °C sterilujeme 20 minut. Hotový kompot necháme vychladnout a uchováme na temném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.