Jednoduchý angreštový kompot

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
11 g
Cukr
58 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Angrešt očistíme, odstraníme stopky a důkladně omyjeme. Plody propícháme jehlou, rozdělíme do sklenic. Cukr rozmícháme ve vodě, krátce povaříme, necháme vychladnout, poté roztokem přelijeme angrešt.
  • 2
    Sklenice uzavřeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce, při teplotě 80 °C sterilujeme 20 minut. Hotový kompot necháme vychladnout a uchováme na temném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.