Jednoduchý brusinkový kompot

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1115 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
275 g
Cukr
150 g
Vápník
2 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brusinky přebereme, očistíme, na sítu propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Cukr rozmícháme ve vodě a přivedeme k varu. Do vroucího nálevu přisypeme brusinky, krátce povaříme a necháme vychladnout.
  • 2
    Poté vše rozdělíme do sklenic, uzavřeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85°C sterilujeme 25 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.