Jednoduchý hruškový kompot
50 min.
Ingredience
- 3kilogramyHrušky
- 600gramůCukr krystal
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
299 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
9 g
Cukr
68 g
Postup přípravy
- 1Použijeme zralé, ale tvrdé hrušky. Omyjeme je, oloupeme, rozkrojíme na čtvrtinky a odstraníme jadřince. Na chvíli ponoříme do vody promíchané s citronovou šťávou a po vyjmutí rozdělíme do čistých sklenic.
- 2Cukr povaříme ve vodě, nálev necháme vychladnout a přelijeme jím hrušky. Sklenice zavíčkujeme, narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme 30 minut.
- 3Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.