Jednoduchý hruškový kompot

50 min.
Česká republika

Ingredience

    • 3kilogramyHrušky
    • 600gramůCukr krystal
    • 1,5litryVoda pitná
    • 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
299 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
9 g
Cukr
68 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Použijeme zralé, ale tvrdé hrušky. Omyjeme je, oloupeme, rozkrojíme na čtvrtinky a odstraníme jadřince. Na chvíli ponoříme do vody promíchané s citronovou šťávou a po vyjmutí rozdělíme do čistých sklenic.
  • 2
    Cukr povaříme ve vodě, nálev necháme vychladnout a přelijeme jím hrušky. Sklenice zavíčkujeme, narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme 30 minut.
  • 3
    Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.