Jednoduchý jablkový koláč

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
417 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
11 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
3 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Všechny suroviny smícháme a vypracujeme z nich těsto, které dáme asi na 30 minut do lednice.
  • 2
    Oloupeme jablka, zbavíme je jadřinců, nakrájíme či nastrouháme nahrubo a chvilku podusíme s cukrem a skořicí (skořici a cukr použijeme dle chuti).
  • 3
    Vyválíme z těsta dva pláty, jeden přeneseme na suchý plech. Rozetřeme na něj podušená jablka a přikryjeme druhým plátem, který potřeme bílkem.
  • 4
    Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 35 minut. Povrch koláče má mít zlatavou barvu.
  • 5
    Po vychladnutí koláč pocukrujeme vanilkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.