Jednoduchý jahodový sirup

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
165 g
Vláknina
4 g
Cukr
159 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zralé jahody očistíme, propláchneme pod tekoucí vodou a prolisujeme. Odožíme a necháme stát, dokud se neusadí kal. Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou do kastrolu. Přisypeme cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Přidáme kyselinu citronovou, odstavíme a pěnu vytvořenou na povrchu sebereme.
  • 2
    Sirup znovu přecedíme přes plátno, rozdělíme do ohřátých lahví, zavíčkujeme a uchováme ve studené a temné místnosti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.