Jednoduchý jahodový sirup
45 min.
Ingredience
- 2litryJahody zahradní
- 1,5kilogramyCukr krystal
- 15gramůKyselina citrónová
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
165 g
Vláknina
4 g
Cukr
159 g
Postup přípravy
- 1Zralé jahody očistíme, propláchneme pod tekoucí vodou a prolisujeme. Odožíme a necháme stát, dokud se neusadí kal. Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou do kastrolu. Přisypeme cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Přidáme kyselinu citronovou, odstavíme a pěnu vytvořenou na povrchu sebereme.
- 2Sirup znovu přecedíme přes plátno, rozdělíme do ohřátých lahví, zavíčkujeme a uchováme ve studené a temné místnosti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.