Jehně pečené se smetanou
115 min.

Ingredience
- 3kusySardelové řezy
- 1lžíceMouka polohrubá
- 0,25litrZakysaná smetana
- 1,5lžíceMáslo čerstvé
- 1kilogramJehněčí maso
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
498 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
35 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
12 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso osušíme.
- 2Vykostěné sardele utřeme se lžící másla a tímto sardelovým máslem potřeme osušené maso.
- 3Zbylé máslo rozehřejeme v pekáči, vložíme na ně jehně masitou částí ke dnu pekáče, opečeme a obrátíme.
- 4Jehně zpočátku pečeme bez podlévání, později mírně podlijeme a během pečení poléváme maso vypečenou šťávou. Pečeme zhruba 1.5 hodiny.
- 5Maso posléze vyndáme, uložíme na teple. V hrnku rozkvedláme smetanu s moukou, přilijeme šťávu z pečeně a za stálého míchání povaříme.
- 6Pečení naporcujeme, porce přelijeme trochou omáčky. Zbytek omáčky podáváme zvlášť v omáčníku.
- 7Jako přílohy jsou vhodné jemné knedlíky, noky nebo smažené bramborové krokety.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.