Jehně pečené se smetanou

115 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
498 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
35 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
12 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso osušíme.
  • 2
    Vykostěné sardele utřeme se lžící másla a tímto sardelovým máslem potřeme osušené maso.
  • 3
    Zbylé máslo rozehřejeme v pekáči, vložíme na ně jehně masitou částí ke dnu pekáče, opečeme a obrátíme.
  • 4
    Jehně zpočátku pečeme bez podlévání, později mírně podlijeme a během pečení poléváme maso vypečenou šťávou. Pečeme zhruba 1.5 hodiny.
  • 5
    Maso posléze vyndáme, uložíme na teple. V hrnku rozkvedláme smetanu s moukou, přilijeme šťávu z pečeně a za stálého míchání povaříme.
  • 6
    Pečení naporcujeme, porce přelijeme trochou omáčky. Zbytek omáčky podáváme zvlášť v omáčníku.
  • 7
    Jako přílohy jsou vhodné jemné knedlíky, noky nebo smažené bramborové krokety.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.