Jehněčí guláš
60 min.
Ingredience
- 1kilogramJehněčí kýta
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 1lžičkaMouka polohrubá
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 0,25litrZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
706 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
54 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
453 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na menší kousky.
- 2Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přisypeme papriku a ihned vložíme maso, aby se paprika nespálila. Osolíme, promícháme a opečeme nejdříve bez podlévání a potom podléváme vývarem.
- 3Když je maso měkké, přilijeme smetanu smíchanou s moukou a za stálého míchání krátce povaříme.
- 4Podáváme s houskovými knedlíky, těstovinami nebo s noky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.