Jehněčí kotlety s vinnou rybízovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 600gramůJehněčí kotlety
- 1,5lžičkyKmín římský
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaPepř bílý
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 250mililitrůVíno červené
- 60gramůCukr krupice
- 250gramůRybíz červený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
470 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
22 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
4 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Umixujeme koriandr, kmín, skořici, papriku a pepř. Maso očistíme, opláchneme a osušíme. Polovinu směsi koření vetřeme do kotlet a maso zhruba 8 minut grilujeme po obou stranách dozlatova, poté držíme na teple.
- 2Zbylou směs koření vsypeme do kastrolu s vínem, rybízem a cukrem. Omáčku vaříme za častého míchání asi 15 minut do zhoustnutí.
- 3Kotlety podáváme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.