Jehněčí maso pěti vůní se šalotkou

60 min.
Čína

Ingredience

    • 500gramůJehněčí maso
    • 4lžíceOmáčka Hoisin
    • 300gramůŠalotka
    • 4lžíceOlej rostlinný
    • 1lžičkaKoření pěti vůní
    • 1lžičkaCukr palmový
    • 1lžičkaOcet rýžový
    • 1kusKoriandr čerstvý
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
22 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
322 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí maso omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na malé kousky. Maso vložíme do omáčky hoisin. Šalotku omyjeme, očistíme a podélně nakrájíme.
  • 2
    Na 2 lžících rozehřátého oleje nejprve osmažíme šalotku, kterou posypeme kořením pěti vůní. Potom osmaženou šalotku vyndáme ven z pánve.
  • 3
    Jako další osmažíme na zbylém oleji jehněčí maso. Nejdříve na olej nasypeme zkaramelizovat palmový cukr, potom přidáme maso a krátce osmahneme. Nakonec do směsi vrátíme zpět osmaženou šalotku, okyselíme rýžovým octem a přisypeme drobně nakrájený koriandr. Ještě krátce prohřejeme. Směs musí mít výbornou sladkokyselou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.