Jehněčí maso pěti vůní se šalotkou
60 min.
Ingredience
- 500gramůJehněčí maso
- 4lžíceOmáčka Hoisin
- 300gramůŠalotka
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaKoření pěti vůní
- 1lžičkaCukr palmový
- 1lžičkaOcet rýžový
- 1kusKoriandr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
22 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
322 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na malé kousky. Maso vložíme do omáčky hoisin. Šalotku omyjeme, očistíme a podélně nakrájíme.
- 2Na 2 lžících rozehřátého oleje nejprve osmažíme šalotku, kterou posypeme kořením pěti vůní. Potom osmaženou šalotku vyndáme ven z pánve.
- 3Jako další osmažíme na zbylém oleji jehněčí maso. Nejdříve na olej nasypeme zkaramelizovat palmový cukr, potom přidáme maso a krátce osmahneme. Nakonec do směsi vrátíme zpět osmaženou šalotku, okyselíme rýžovým octem a přisypeme drobně nakrájený koriandr. Ještě krátce prohřejeme. Směs musí mít výbornou sladkokyselou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.