Jehněčí maso s kukuřicí a chřestem
50 min.
Ingredience
- 400gramůJehněčí maso
- 20gramůZázvor celý
- 2lžičkySolamyl - bramborový škrob
- 1lžičkaKoriandr čerstvý
- 300gramůChřest zelený
- 4lžíceOlej rostlinný
- 200gramůKukuřice
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 1lžíceFazolová černá omáčka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
471 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
25 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
575 mg
Cukr
110 mg
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso omyjeme a necháme okapat nebo osušíme v utěrce. Potom je nakrájíme na malé kostky. Závor oloupeme a nakrájíme na hranolky nebo nastrouháme. Nakrájené maso dáme asi na čtvrt hodiny uležet od marinády z fazolové omáčky, semínek koriandru a zázvoru.
- 2Potom připravíme chřest, který omyjeme a podélně nakrájíme.
- 3Jako první zprudka na oleji osmažíme chřest a vyjmeme.
- 4Jako další osmažíme malé kukuřice.
- 5Poslední osmažíme na oleji maso. K osmaženém masu vrátíme zpět do pánve zeleninu a vše podlijeme vývarem. Ještě pár minut necháme povařit. Škrobovou moučkou rozmícháme s malým množství vody a tím směs zahustíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.