Jehněčí špízy s pita chlebem
20 min.
Ingredience
- 4krajíceChléb Pita
- 2kusySalát římský
- 4lžíceOmáčka k masu česneková
- 1kusCitrony
- 1lžíceProvensálské koření
- 50mililitrůOlej olivový
- 500gramůJehněčí maso
- 2lžíceOlej rostlinný
- 4kusyRajčata
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
32 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V misce si smícháme šťávu z citronu, provensálské koření a olivový olej. Vše pořádně promícháme a dáme odležet na hodinu do ledničky. Po vyndání z chladničky maso napícháme na špíz.
- 2Gril rozehřejeme na střední teplotu, rošt důkladně pomažeme olejem, aby se nám maso nepřichytávalo. Špízy marinujeme čtyři až pět minut z každé strany. Pravidelně je potíráme marinádou. Na poslední tři minuty dáme pita chléb na kraj grilu.
- 3Vnitřek pita chlebu namažeme česnekovou omáčkou, vložíme dovnitř salát, pokrájená rajčata a maso ze špízu. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.