Jehněčí špízy s pita chlebem

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
32 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce si smícháme šťávu z citronu, provensálské koření a olivový olej. Vše pořádně promícháme a dáme odležet na hodinu do ledničky. Po vyndání z chladničky maso napícháme na špíz.
  • 2
    Gril rozehřejeme na střední teplotu, rošt důkladně pomažeme olejem, aby se nám maso nepřichytávalo. Špízy marinujeme čtyři až pět minut z každé strany. Pravidelně je potíráme marinádou. Na poslední tři minuty dáme pita chléb na kraj grilu.
  • 3
    Vnitřek pita chlebu namažeme česnekovou omáčkou, vložíme dovnitř salát, pokrájená rajčata a maso ze špízu. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.