Jemná buchta v chlebíčkové formě
80 min.
Ingredience
- Na posypání
- 2lžíceCukr moučkový
- Těsto
- 4kusyVejce slepičí
- 2lžíceRum
- 125gramůMouka polohrubá
- 125gramůSolamyl
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 250gramůMáslo čerstvé
- 2gramyCukr moučkový
- 0,5lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
23 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
483 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V míse vyšleháme vejce s moučkovým cukrem do krémově husté, ale nadýchané pěny. Vmícháme rum a nastrouhanou citronovou kůru.
- 2Smícháme mouku, prášek do pečiva a škrob. Směs prosejeme a několik lžic vmícháme do pěny. Zbylou směs postupně přidáváme do rozpuštěného vlažného másla, rozmícháme a zapracujeme do těsta.
- 3Těsto nalijeme do chlebíčkové formy vyložené pečicím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 190°C 50-60 minut.
- 4Asi po 15 minutách pečení, když povrch mírně ztmavne, buchtu uprostřed podélně nakrojíme a dopečeme.
- 5Po upečení necháme z buchty odpařit vlhkost (asi 15 minut) a potom ji ve formě necháme částečně vychladnout.
- 6Buchtu potom vyjmeme z formy i s pečicím papírem a necháme na mřížce úplně vychladnout.
- 7Poprášíme moučkovým cukrem, nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.