Jemná buchta v chlebíčkové formě

80 min.
Evropa

Ingredience

  • Na posypání
    • 2lžíceCukr moučkový
  • Těsto
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
23 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
483 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse vyšleháme vejce s moučkovým cukrem do krémově husté, ale nadýchané pěny. Vmícháme rum a nastrouhanou citronovou kůru.
  • 2
    Smícháme mouku, prášek do pečiva a škrob. Směs prosejeme a několik lžic vmícháme do pěny. Zbylou směs postupně přidáváme do rozpuštěného vlažného másla, rozmícháme a zapracujeme do těsta.
  • 3
    Těsto nalijeme do chlebíčkové formy vyložené pečicím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 190°C 50-60 minut.
  • 4
    Asi po 15 minutách pečení, když povrch mírně ztmavne, buchtu uprostřed podélně nakrojíme a dopečeme.
  • 5
    Po upečení necháme z buchty odpařit vlhkost (asi 15 minut) a potom ji ve formě necháme částečně vychladnout.
  • 6
    Buchtu potom vyjmeme z formy i s pečicím papírem a necháme na mřížce úplně vychladnout.
  • 7
    Poprášíme moučkovým cukrem, nakrájíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.