Jemná drůbeží míšenina
30 min.
Ingredience
- 300gramůKuřecí maso vařené
- 80gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceCitronová šťáva
- 0,13litrSmetana 12% (konzumní)
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,13litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
30 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
243 mg
Cukr
123 mg
Postup přípravy
- 1Uvařené kuřecí (nebo slepičí) maso jemně umeleme.
- 2Z másla (40g) a mouky připravíme světlou jíšku, rozšleháme ji se studeným mlékem a povaříme na hustší bešamel. Vmícháme umleté maso a na teple umícháme do hladka.
- 3Potom přidáme po částech zbylé máslo a žloutky rozšlehané se smetanou. Vše zakapeme citronovou šťávou.
- 4Podáváme s opékanými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.