Jemná maková bábovka
80 min.
Ingredience
- 200gramůCukr krupice
- 3kusyVejce slepičí
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůKandovaná citronová kůra
- 20gramůKandovaná pomerančová kůra
- 200gramůMák mletý
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
14 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1V hrnku postaveném do horké vody šleháme vejce s cukrem do pěny, potom vyjmeme hrnek z vodní lázně a šleháme dále do husté pěny a do částečného zchladnutí.
- 2Vmícháme smetanu, hladkou mouku s práškem do pečiva, mák a kandovanou kůru z citronu a pomeranče.
- 3Těstem naplníme bábovkovou formu vymazanou kouskem másla a vysypanou hrubou moukou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu.
- 4Po vychladnutí můžeme bábovku polít citronovou polevou nebo jen pocukrovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.