Jemná maková bábovka

80 min.
Česká republika

Ingredience

    • 200gramůCukr krupice
    • 3kusyVejce slepičí
    • 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 1kusKypřicí prášek do pečiva
    • 20gramůKandovaná citronová kůra
    • 20gramůKandovaná pomerančová kůra
    • 200gramůMák mletý
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
14 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnku postaveném do horké vody šleháme vejce s cukrem do pěny, potom vyjmeme hrnek z vodní lázně a šleháme dále do husté pěny a do částečného zchladnutí.
  • 2
    Vmícháme smetanu, hladkou mouku s práškem do pečiva, mák a kandovanou kůru z citronu a pomeranče.
  • 3
    Těstem naplníme bábovkovou formu vymazanou kouskem másla a vysypanou hrubou moukou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu.
  • 4
    Po vychladnutí můžeme bábovku polít citronovou polevou nebo jen pocukrovat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.