Jemná sekaná s houbami a smetanou

80 min.
Česká republika

Ingredience

      • 500gramůMaso mleté - mix
      • 100gramůHouby čerstvé
      • 1lžíceOlej rostlinný
      • 1kusVejce slepičí
      • 2stroužkyČesnek
      • 100gramůZakysaná smetana
      • 1lžíceSolamyl
      • 1lžíceStrouhanka
      • 1lžičkaSůl
      • 1špetkaPepř černý mletý
      • 1lžičkaKmín mletý
      • 500mililitrůVoda pitná
      • 1lžíceVepřové sádlo škvařené
    Počet porcí:
    4

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    375 kcal
    Bílkoviny
    16 g
    Tuky
    33 g
    Sacharidy
    2 g
    Vláknina
    776 mg
    Cukr
    112 mg
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Očištěné, nadrobno nakrájené houby podusíme na lžíci oleje.
    • 2
      Prochladlé houby potom vmícháme do mletého masa, přidáme vejce, prolisovaný česnek, kmín, pepř a sůl. Vše zalijeme smetanou, promícháme a necháme chvíli odstát, aby se smetana vsákla do masa.
    • 3
      Do směsi vmícháme solamyl a na zahuštění podle potřeby strouhanku.
    • 4
      Z připravené směsi vytvarujeme šišku, kterou vložíme do remosky vymazané sádlem.
    • 5
      Sekanou pečeme asi 50 minut, během pečení můžeme mírně podlít vodou.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.