Jemná sekaná s houbami a smetanou
80 min.
Ingredience
- 500gramůMaso mleté - mix
- 100gramůHouby čerstvé
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1kusVejce slepičí
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůZakysaná smetana
- 1lžíceSolamyl
- 1lžíceStrouhanka
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín mletý
- 500mililitrůVoda pitná
- 1lžíceVepřové sádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
33 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
776 mg
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné, nadrobno nakrájené houby podusíme na lžíci oleje.
- 2Prochladlé houby potom vmícháme do mletého masa, přidáme vejce, prolisovaný česnek, kmín, pepř a sůl. Vše zalijeme smetanou, promícháme a necháme chvíli odstát, aby se smetana vsákla do masa.
- 3Do směsi vmícháme solamyl a na zahuštění podle potřeby strouhanku.
- 4Z připravené směsi vytvarujeme šišku, kterou vložíme do remosky vymazané sádlem.
- 5Sekanou pečeme asi 50 minut, během pečení můžeme mírně podlít vodou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.