Jemná smetanová sekaná

60 min.
Česká republika

Ingredience

    • 600gramůMaso mleté - mix
    • 2kusyVejce slepičí
    • 150gramůZakysaná smetana
    • 3stroužkyČesnek
    • 1lžičkaSůl
    • 1špetkaPepř černý mletý
    • 1lžíceSolamyl
    • 2lžíceStrouhanka
    • 20gramůVepřové sádlo škvařené
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
39 g
Sacharidy
1 g
Cukr
223 mg
Vápník
15 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mleté maso smícháme s vejci, zakysanou smetanou, prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Směs dobře promícháme a necháme chvíli odležet.
  • 2
    Potom přimícháme solamyl, podle potřeby zahustíme strouhankou a vytvarujeme šišku.
  • 3
    Připravenou sekanou vložíme do remosky vymazané sádlem a pečeme asi 40 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 27. 4. 2016
Jemná smetanová sekaná
Výborná jemná sekaná. Dětem moc chutnala. Při pečení jsem pravidelně po 15 min. polévala sekanou vodou, ve které jsem rozpustila zeleninový bujón. Pekla jsem v troubě. Remosku nemám.
Veronika
pá 29. 4. 2016
Jemná smetanová sekaná
Bezvadná sekaná! 😉