Jemná smetanová sekaná
60 min.
Ingredience
- 600gramůMaso mleté - mix
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůZakysaná smetana
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceSolamyl
- 2lžíceStrouhanka
- 20gramůVepřové sádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
39 g
Sacharidy
1 g
Cukr
223 mg
Vápník
15 mg
Postup přípravy
- 1Mleté maso smícháme s vejci, zakysanou smetanou, prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Směs dobře promícháme a necháme chvíli odležet.
- 2Potom přimícháme solamyl, podle potřeby zahustíme strouhankou a vytvarujeme šišku.
- 3Připravenou sekanou vložíme do remosky vymazané sádlem a pečeme asi 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 27. 4. 2016
Jemná smetanová sekaná
Výborná jemná sekaná. Dětem moc chutnala. Při pečení jsem pravidelně po 15 min. polévala sekanou vodou, ve které jsem rozpustila zeleninový bujón. Pekla jsem v troubě. Remosku nemám.
Veronika
pá 29. 4. 2016
Jemná smetanová sekaná
Bezvadná sekaná! 😉