Jemná švestková čokoláda

90 min.

Ingredience

    • 1kilogramŠvestky
    • 1kusCukr vanilka
    • 100gramůKakao
    • 1decilitrRum
    • 1kusSkořicový cukr
    • 0,5kilogramCukr krupice
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
626 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
3 g
Sacharidy
134 g
Cukr
122 g
Vápník
1 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Švestky omyjeme, vypeckujeme a rozmixujeme, nebo je umeleme v mlýnku na maso.
  • 2
    Vzniklou kaši přelijeme do hrnce a přisypeme krupicový cukr. Švestky rozváříme 20-30 minut. Směs necháme částečně vychladnout a propasírujeme. Potom přidáme kakao, vanilkový a skořicový cukr a uložíme na 24 hodin do lednice.
  • 3
    Druhý den opět asi 20 minut povaříme. Nakonec přidáme rum, směs promícháme a plníme do čistých sklenic. Sklenice uzavřeme víčkem a asi na 5 minut otočíme dnem vzhůru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.