Jemná švestková čokoláda
90 min.
Ingredience
- 1kilogramŠvestky
- 1kusCukr vanilka
- 100gramůKakao
- 1decilitrRum
- 1kusSkořicový cukr
- 0,5kilogramCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
626 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
3 g
Sacharidy
134 g
Cukr
122 g
Vápník
1 mg
Postup přípravy
- 1Švestky omyjeme, vypeckujeme a rozmixujeme, nebo je umeleme v mlýnku na maso.
- 2Vzniklou kaši přelijeme do hrnce a přisypeme krupicový cukr. Švestky rozváříme 20-30 minut. Směs necháme částečně vychladnout a propasírujeme. Potom přidáme kakao, vanilkový a skořicový cukr a uložíme na 24 hodin do lednice.
- 3Druhý den opět asi 20 minut povaříme. Nakonec přidáme rum, směs promícháme a plníme do čistých sklenic. Sklenice uzavřeme víčkem a asi na 5 minut otočíme dnem vzhůru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.