Jemné hruškové koláčky s anýzem
45 min.
Ingredience
- 80gramůCukr třtinový
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2lžičkyAnýz mletý
- 4kusyHrušky
- 250gramůLinecké (křehké) těsto
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
13 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
5 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Křehké těsto rozválíme a např. miskou z něj vykrojíme 4 kolečka o průměru asi 15cm.
- 2Troubu předehřejeme na 220C.
- 3Mletý anýz smícháme s hnědým cukrem. Polovinou směsi posypeme těsto. Hrušky rozkrojíme, oloupeme a odstraníme stopky a jadřince. Poté nakrájíme na tenké plátky. Hrušky rozložíme na těsto dokruhu tak, aby se zčásti překrývaly. Poklademe nakrájeným máslem a posypeme zbytkem cukrové směsi.
- 4Pečeme 15minut.
- 5Hotové koláčky servírujeme ještě teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.