Jemné karamelky s čokoládou
95 min.
Ingredience
- 200gramůCukr krupice
- 70gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceMed včelí
- 200gramůČokoláda hořká
- 500mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2812 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
130 g
Sacharidy
396 g
Vláknina
14 g
Cukr
341 g
Postup přípravy
- 1Mléko nalijeme do mísy, přidáme nastrouhanou čokoládu, cukr, med a 50g másla a mícháme tak dlouho, dokud nevznikne hustá pasta.
- 2Čtvercovou pečící formu vymažeme máslem a hmotu do ní rozetřeme. Špičkou nože si naznačíme čtverečky, zakryjeme potravinovou fólií a necháme zcela vychladnout, poté vložíme ještě na půl hodiny do lednice.
- 3Z vytuhlého karamelu nakájíme jednolivé kostičky. Hotové karamelky uchováváme v uzavřené nádobě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.