Jemné kávové řezy

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
603 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
33 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
113 mg
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čokoládu nalámeme na kousky, vložíme je do kávy a v hrnci na mírném ohni ji za stálého míchání necháme rozpustit.
  • 2
    Lžíci směsi kávy s čokoládou utřeme v míse s máslem, cukrem a žloutkem, pak přisypeme mouku a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a uložíme na 15 minut do chladničky.
  • 3
    Zbylou kávovou směs přikryjeme. Uleželé těsto rozválíme na 3 cm silný plát. Z něj pak vykrajujeme malé obdélníky.
  • 4
    Na plech dáme pečící papír, na něj naskládáme vykrájené obdélníky těsta a pečeme je přibližně 10 minut v troubě, předehřáté na 180°C. Upečené i s papírem stáhneme z plechu a necháme je vychladnout.
  • 5
    Kávu s čokoládou promícháme a vždy 2 obdélníky těsta směsí slepíme k sobě. Slepené skládáme těsně vedle sebe na pečící papír.
  • 6
    Ve vodní lázni rozpustíme čokoládovou polevu a řezy jí podle své fantazie ozdobíme. Uprostřed každého uděláme z polevy větší kapku, do které přilepíme zrnko kávy.
  • 7
    Hotové řezy uložíme alespoň na 30 minut do chladna a teprve pak je servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.