Jemné kávové řezy
40 min.
Ingredience
- 100gramůČokoláda hořká
- 50mililitrůKáva Espresso
- 100gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCukr moučkový
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 200gramůMouka pšeničná hladká
- 50gramůPoleva čokoládová
- 5gramůKáva zrnková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
603 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
33 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
113 mg
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Čokoládu nalámeme na kousky, vložíme je do kávy a v hrnci na mírném ohni ji za stálého míchání necháme rozpustit.
- 2Lžíci směsi kávy s čokoládou utřeme v míse s máslem, cukrem a žloutkem, pak přisypeme mouku a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a uložíme na 15 minut do chladničky.
- 3Zbylou kávovou směs přikryjeme. Uleželé těsto rozválíme na 3 cm silný plát. Z něj pak vykrajujeme malé obdélníky.
- 4Na plech dáme pečící papír, na něj naskládáme vykrájené obdélníky těsta a pečeme je přibližně 10 minut v troubě, předehřáté na 180°C. Upečené i s papírem stáhneme z plechu a necháme je vychladnout.
- 5Kávu s čokoládou promícháme a vždy 2 obdélníky těsta směsí slepíme k sobě. Slepené skládáme těsně vedle sebe na pečící papír.
- 6Ve vodní lázni rozpustíme čokoládovou polevu a řezy jí podle své fantazie ozdobíme. Uprostřed každého uděláme z polevy větší kapku, do které přilepíme zrnko kávy.
- 7Hotové řezy uložíme alespoň na 30 minut do chladna a teprve pak je servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.