Jemné perníčky s kandovaným ovocem
55 min.
Ingredience
- 350gramůMouka ječná
- 350gramůMouka pšeničná
- 1lžíceCitronová kůra
- 150gramůKandované ovoce
- 200gramůOřechy vlašské
- 20gramůKoření perníkové
- 20gramůSoda jedlá
- 100mililitrůVoda pitná
- 500gramůMed včelí
- 150gramůČokoláda hořká
- 100gramůMandle plátky
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
12 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
3 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme ječnou a pšeničnou mouku, přidáme lžíci citronové kůry, perníkové koření, jedlou sodu, med, vodu, najemno nasekané kandované ovoce, vlašské ořechy a vypracujeme těsto. Z těsta vyválíme váleček, zabalíme do potravinové fólie a uložíme přes noc odpočívat do chladničky.
- 2Těsto vyjmeme z chladničky a na pomoučněném vále vyválíme placku, kterou nakrájíme na čtverečky o velikosti 4x4 cm. Plech vyložíme pečícím papírem a perníčky na něj položíme. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a perníčky pečeme 25 minut. Po upečení necháme vychladnout.
- 3Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu a pokapeme jí hotové vychladlé perníčky. Zdobíme plátky mandlí. Necháme ztuhnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.