Jemné perníčky s kandovaným ovocem

55 min.
Evropa

Ingredience

    • 350gramůMouka ječná
    • 350gramůMouka pšeničná
    • 1lžíceCitronová kůra
    • 150gramůKandované ovoce
    • 200gramůOřechy vlašské
    • 20gramůKoření perníkové
    • 20gramůSoda jedlá
    • 100mililitrůVoda pitná
    • 500gramůMed včelí
    • 150gramůČokoláda hořká
    • 100gramůMandle plátky
Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
12 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
3 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme ječnou a pšeničnou mouku, přidáme lžíci citronové kůry, perníkové koření, jedlou sodu, med, vodu, najemno nasekané kandované ovoce, vlašské ořechy a vypracujeme těsto. Z těsta vyválíme váleček, zabalíme do potravinové fólie a uložíme přes noc odpočívat do chladničky.
  • 2
    Těsto vyjmeme z chladničky a na pomoučněném vále vyválíme placku, kterou nakrájíme na čtverečky o velikosti 4x4 cm. Plech vyložíme pečícím papírem a perníčky na něj položíme. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a perníčky pečeme 25 minut. Po upečení necháme vychladnout.
  • 3
    Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu a pokapeme jí hotové vychladlé perníčky. Zdobíme plátky mandlí. Necháme ztuhnout a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.