Jemné vdolečky s borůvkami
55 min.
Ingredience
- 10gramůDroždí
- 400gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusVejce slepičí
- 6lžicCukr krupice
- 1špetkaSkořice mletá
- 6lžicZakysaná smetana
- 0,5litrBorůvky
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
666 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
14 g
Sacharidy
119 g
Vláknina
3 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Okapané mírně rozmačkáme s cukrem podle chuti. Zakysanou smetanu promícháme s lžičkou cukru a necháme vychladit.
- 2Vajíčko rozšleháme ve vlažném mléku.
- 3V míse smícháme mouku, droždí, 4 lžíce cukru a skořici, přidáme mléko s vajíčkem a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
- 4Z vykynutého těsta vykrajujeme malé kousky, ze kterých vytvoříme vdolečky. Ty dlaní rozmáčkneme a necháme ještě 10 minut kynout.
- 5V pánvi rozehřejeme olej a vdolečky na něm smažíme z obou stran. Usmažené necháme na sítu okapat, pak na ně dáme vychlazenou smetanu a borůvky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.