Jemné vdolečky s borůvkami

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
666 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
14 g
Sacharidy
119 g
Vláknina
3 g
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Okapané mírně rozmačkáme s cukrem podle chuti. Zakysanou smetanu promícháme s lžičkou cukru a necháme vychladit.
  • 2
    Vajíčko rozšleháme ve vlažném mléku.
  • 3
    V míse smícháme mouku, droždí, 4 lžíce cukru a skořici, přidáme mléko s vajíčkem a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
  • 4
    Z vykynutého těsta vykrajujeme malé kousky, ze kterých vytvoříme vdolečky. Ty dlaní rozmáčkneme a necháme ještě 10 minut kynout.
  • 5
    V pánvi rozehřejeme olej a vdolečky na něm smažíme z obou stran. Usmažené necháme na sítu okapat, pak na ně dáme vychlazenou smetanu a borůvky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.