Jemné višňové pralinky
25 min.
Ingredience
- 100gramůVišně sušené bez pecky
- 200gramůČokoláda hořká
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceSherry brandy
- 100gramůČokoláda mléčná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
229 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
16 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Sušené višně jemně nasekáme.
- 2Smetanu nalijeme do kastrůlku, přivedeme k varu a odstavíme z plotny. Přisypeme nalámanou mléčnou čokoládu a mícháme, aby se čokoláda úplně rozpustila.
- 3Do směsi vmícháme griotku a nasekané višně. Necháme chvíli v chladu.
- 4Z mléčné čokolády nakrájíme hoblinky nebo ji nastrouháme nahrubo.
- 5Z vychladlé čokoládové hmoty tvarujeme kuličky, které obalíme v hoblinkách.
- 6Cukroví uchováme v chladu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.