Jemné višňové pralinky

25 min.
Evropa

Ingredience

    • 100gramůVišně sušené bez pecky
    • 200gramůČokoláda hořká
    • 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 1lžíceSherry brandy
    • 100gramůČokoláda mléčná
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
229 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
16 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené višně jemně nasekáme.
  • 2
    Smetanu nalijeme do kastrůlku, přivedeme k varu a odstavíme z plotny. Přisypeme nalámanou mléčnou čokoládu a mícháme, aby se čokoláda úplně rozpustila.
  • 3
    Do směsi vmícháme griotku a nasekané višně. Necháme chvíli v chladu.
  • 4
    Z mléčné čokolády nakrájíme hoblinky nebo ji nastrouháme nahrubo.
  • 5
    Z vychladlé čokoládové hmoty tvarujeme kuličky, které obalíme v hoblinkách.
  • 6
    Cukroví uchováme v chladu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.