Jemný chlebíček s čokoládovým krémem
65 min.
Ingredience
- 150gramůČokoláda na vaření
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCukr třtinový
- 225gramůMouka pšeničná hladká
- 2,5lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 3lžíceKakao - prášek
- 100gramůCukr moučkový
- 2decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
682 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
31 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
2 g
Cukr
49 g
Postup přípravy
- 1V hrnci pomalu zahříváme 2 dl mléka se 100 g čokolády, až se čokoláda zcela rozpustí.
- 2Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, nalijeme do ní mléko s čokoládou, přidáme 100 g změklého másla, cukr, vejce, mouku, 2 lžičky kakaového prášku a prášek do pečiva.
- 3Nádobu vložíme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta.
- 4Pokud přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny ušleháme ručně v míse do hladkého těsta. Směs dáme do pečicí nádoby a vložíme do přístroje.
- 5Pekárnu nastavíme na 50 minut pečení.
- 6Pprůběh pečení kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu, poté už jen dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá, nelepivá.
- 7Po upečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chlebíček v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme pomalu zcela vychladnout.
- 8Než chlebíček vychladne, připravíme si v míse krém. Rozpustíme zbývajících 50 g čokolády. Lžičku kakaového prášku, 50 g másla a moučkový cukr ušleháme, potom přimícháme rozpuštěnou čokoládu.
- 9Chlebíček rozkrojíme, část krému naneseme dovnitř, přikryjeme odkrojenou částí, zbývajícím krémem chlebíček potřeme a necháme v chladu ztuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.