Jemný chlebíček s kokosovou příchutí
65 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr třtinový
- 175gramůMouka pšeničná hladká
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 180gramůKokos strouhaný
- 100gramůCukr moučkový
- 2lžíceVoda pitná
- 6lžicMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
549 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
28 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
15 mg
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Rozpálíme pánev, v ní nasucho opražíme 5 g nastrouhaného kokosu.
- 2Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, nalijeme do ní mléko, přidáme vejce, změklé máslo, třtinový cukr, mouku, prášek do pečiva a 75g nastrouhaného kokosu.
- 3Nádobu vložíme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta.
- 4Pokud přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny umícháme do těsta ručně v míse a pekárnu nastavíme na 50 minut pečení.
- 5Pečení kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu, potom už jen dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá, nelepivá.
- 6Po upečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme.
- 7V misce smícháme práškový cukr s vodou do hladké polevy, kterou ještě teplý chlebíček potřeme. Polevu posypeme osmahnutým kokosem a chlebíček necháme pomalu zcela vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.