Jemný chlebíček s kokosovou příchutí

65 min.
Evropa

Ingredience

    • 2kusyVejce slepičí
    • 100gramůMáslo čerstvé
    • 100gramůCukr třtinový
    • 175gramůMouka pšeničná hladká
    • 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
    • 180gramůKokos strouhaný
    • 100gramůCukr moučkový
    • 2lžíceVoda pitná
    • 6lžicMléko polotučné
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
549 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
28 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
15 mg
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozpálíme pánev, v ní nasucho opražíme 5 g nastrouhaného kokosu.
  • 2
    Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, nalijeme do ní mléko, přidáme vejce, změklé máslo, třtinový cukr, mouku, prášek do pečiva a 75g nastrouhaného kokosu.
  • 3
    Nádobu vložíme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta.
  • 4
    Pokud přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny umícháme do těsta ručně v míse a pekárnu nastavíme na 50 minut pečení.
  • 5
    Pečení kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu, potom už jen dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá, nelepivá.
  • 6
    Po upečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme.
  • 7
    V misce smícháme práškový cukr s vodou do hladké polevy, kterou ještě teplý chlebíček potřeme. Polevu posypeme osmahnutým kokosem a chlebíček necháme pomalu zcela vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.